Rugby academy midden oost

Jules Taco Swier

"Al voor de RAMO was het mijn doel om professioneel rugbyer te worden!"

Jules Taco Swier
Stade Français

Waarom ben je eigenlijk naar de RAMO gegaan Jules? 

“Ik koos voor de RAMO om twee redenen: veel mogen rugbyen en dat mogen doen met jongens die fanatiek en talentvol zijn.” 

Was dat gemakkelijk voor jou? 

“Het was niet persé een gemakkelijke keuze om bij de RAMO te gaan spelen. Ik woon in Almere en speelde ook bij de Rugbyclub De Bulldogs. Om iedere ochtend om 8 uur op het veld in Hilversum te staan, nam ik de trein van 6:45. Door die reistijd had ik weinig vrije tijd om bijvoorbeeld af te spreken met vrienden van de basisschool. Maar het wende snel en ik had snel veel vrienden in de buurt van school waar ik mee omging”.

Hoe beviel het je daarna? 

“In het begin was het heel nieuw om zoveel te trainen. Er was veel focus op de basis, waardoor mijn skills al heel snel verbeterden. We zijn met een redelijk vast groepje door de jaren heengegaan en na een paar jaar gingen we ook echt op kracht trainen. Ik heb heel veel geleerd op de RAMO en ben nu klaar voor de volgende stap”

En, welke stap wordt dat? 

‘Al voor de RAMO was het mijn doel om professioneel rugbyer te worden. Dat doel komt met mijn volgende stap een stuk dichterbij. Ik wilde graag bij een top 14 club in Frankrijk spelen en ben na een proeftraining bij de Parijse club Stade Français geselecteerd voor het U18 team Crabos. Er waren meer top 14 clubs die interesse hadden, maar Stade Français had het beste lange termijnplan voor mij. Ze hebben mij geplaatst in team Rose (een high potentials groep). Ik mag voor een deel meetrainen met de talentengroep van een paar jaar ouder (centre formation). Ik heb er ontzettend veel zin. Graag wil ik Adri, Sven en alle andere trainers, begeleiders en RAMO spelers bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan mijn groei.”