Rugby academy midden oost

Joey Buskens

Joey Buskens
Stade Aurilliacois, Cantal Auvergne

Waarom ben je eigenlijk naar de RAMO gegaan Joey? 

“Ik ben naar de RAMO gegaan om eigenlijk een best simpele reden. Ik wilde beter worden in rugby en ik wist dat in Nederland dat de beste optie zou zijn.” 

En, hoe ging dat? 

“Het was voor mij relatief makkelijk combineren met school je krijgt veel steun vanuit school. Het enige is dat je meer vrije tijd moet inleveren dan een normale leerling doordat je simpelweg minder tijd hebt voor school en veel lessen mist door rugby”.

Wat vond je het leukst aan de RAMO? 

“Wat ik het gaafst van de RAMO vond, is denk ik toch dat je zoveel kan leren van de trainers en daardoor de kans krijgt geselecteerd te worden voor de nationale selecties.”

En? Is dat gelukt voor jou? 

“Ik heb altijd de ambitie gehad te rugbyen in het buitenland omdat het niveau daar simpelweg veel hoger is dan in Nederland. Ik wil het hoogste uit mijn carrière halen en het hoogst mogelijke proberen te bereiken. Ik ben er gekomen door een zomerkamp met wat vrienden in Montpellier. Daar liep toevallig een trainer van de club waar ik nu speel, die ons vroeg of wij daar een keer wouden komen trainen. De stad heet Aurillac, en de club Stade Aurilliacois Cantal Auvergne. Ik speel center. Er is maar 1 team omdat het een selectie team is. Elke week kan je in de selectie zitten en anders heb je gewoon pech.”

Wow, wat een gaaf verhaal en heel spannend! En Nu?

Mijn ambitie blijft het hoogste haalbare behalen en alles uit mijn carrière halen.  Als het niet lukt wil ik in ieder geval 100% mijn best gedaan hebben.”