Rugby academy midden oost

Monty Leverstein

"Ik heb de top geproefd door een aantal weken te trainen met het heren team dat top 14 speelt in Frankrijk"

Monty leverstein
Lyon, Espoirs

Hoe kwam je op de RAMO terecht Monty? 

“Ik deed rugby sinds 2015 en wilde graag goed worden zoals elk kind dat een sport doet. Toen ik eenmaal was begonnen bij rugby club Hilversum wilde ik graag mijn rugby op een hoger niveau brengen en wilde extra trainingen en dit combineren met school zodat ik er extra van kon genieten van de sport.” 

En was de RAMO met school  gemakkelijk voor jou? 

“Ik vond het redelijk druk. Was het ook niet gewend. Maar door een goede structuur in mijn dag en goed plannen ging het makkelijker. Ik had ook goede begeleiding van mijn school om het ideaal te combineren. Die verbinding was cruciaal.”

Was was je traject na de RAMO? 

“Na de RAMO ben ik gelijk naar het NTC (Amsterdam) gegaan. Dit is zeg maar de stap na de academy’s in Nederland. Hier heb ik twee jaar training gekregen door coaches van de nationale selecties. Hier trainden veel goede Nederlandse rugbyers. Die bijna allemaal onderdeel waren van de jeugd selecties. Na de twee jaar begon mijn avontuur in Frankrijk.”

En nu? Waar zit je nu? 

“Op dit moment speel ik in Lyon. Bij de Espoirs (U22) op het hoogste niveau. Ik heb hier getekend voor dit seizoen en het volgend seizoen. Ook heb ik de top even geproefd door een aantal weken te trainen bij ons heren team dat in de top 14 speelt. Mijn focus ligt nu volledig op het volgend seizoen. Ik heb als doel dat ik een paar wedstrijden mag spelen in de top 14. Dit is voor mij heel belangrijk en zou dit super gaaf vinden voor mezelf en mijn familie.”