ERVARINGEN RAMO SPELERS NEDERLAND U16, U17 & U18 VS BELGIE OP 1-11-19

Dit verslag gaat over mijn ervaringen van mijn eerste wedstrijd dag van Nederland U16. Deze dag bestond uit voorbereidingen, training en twee wedstrijden. Het was vroeg opstaan want me moesten al om half 10 in Laakdal in België zijn. Na het verzamelen, gingen we met de hele groep (50-60 spelers) richting de kleedkamers. Na het omkleden gingen we naar het trainingsveld om defence, attack, scrums en line-outs te oefenen. We hebben vooral gefocust op de blitz defence en in de aanval de grizzly call en de cheeta call. Na de training gaf onze coach Arno een korte pep talk. Toen we klaar waren met de training gingen we met het hele team richting de eetzaal. Waar een bord warme pasta en wat fruit op ons stond te wachten.

Toen iedereen een volle maag had gingen we weer richting de kleedkamers voor de shirt uitreiking. 1 voor 1 noemde de coach de namen op en mochten we onze shirt aannemen. Ik kreeg zelf shirt nummer 1 voor team Bravo. Ik vind het een eer om voor mijn land te mogen spelen. Het was alleen een beetje jammer dat het dames shirts waren.

Na de shirt uitreiking werden er 3 team foto’s genomen. Daarna gingen we me het hele team richting het speelveld voor de warming up. We hadden een korte maar krachtige Warming up toen die klaar was gingen we in een cirkel staan een kregen we nog 1 kleine pep talk van de coach.

Toen was het tijd voor onze eerste wedstrijd in het Nederlands tenue. De wedstrijd tegen Wallonië hebben we heel veel moeten verdedigen. We stonden continue onder druk maar tot het einde hebben we het 0-0 stand gehouden. Het verdedigen ging goed maar we hebben niet veel zelf met de bal konden doen omdat ze heel veel druk zette op onze lijn en voorwaartsen. De line-outs gingen niet optimaal omdat de springers de calls waren vergeten. Na de wedstrijd bleven we kijken naar team Alpha en kregen we een klein rust moment. Na 40 minuten was het tijd voor onze tweede wedstrijd tegen Vlaanderen. We begonnen niet zo goed aangezien ze binnen 5 minuten al een try scoorde. Daarna hebben we heel veel aangevallen op hun 22 lijn maar helaas braken we niet door het bleef het 7-0 . Na het bekijken van de tweede wedstrijd van team Alpha kregen we de uitreikingen van de beste support player, man of the match en de beste tackelaar. Toen die awards waren uitgereikt maakten we onze weg weer terug naar de kleedkamers en gaven we de shirts terug. Na het omkleden was iedereen vrij om te gaan of je kon nog kijken naar U18. Het was een vermoeiende dag maar ik had het voor geen goud willen missen.

Koen Krieger

Nederland U16 VS België – CEDRIC VAN HARTEN (FLYHALF NL U16)
Op 1 november 2019 was het dan zover, mijn eerste interland U16 voor Nederland! Op donderdagavond begon ik al met gezonde spanning mij voor te bereiden op deze mooie dag. Alle sportkleding klaargelegd en de nodige regenkleding mee omdat het weer niet een hele dag regen in het vooruitzicht liet zien. Natuurlijk genoeg eten en drinken en natuurlijk mijn bitje.

Al vroeg moesten we op omdat we al om 09.30 aanwezig moesten zijn in België en er altijd kans is op file. Meer dan op tijd kwamen we aan op de club in Laakdal en ik zag het al ‘een echt knollenveld’! Ongeveer 50 spelers U16 stonden met hun ouders in spanning te wachten op wat die dag zou gaan brengen. We begonnen met een training van het hele team waarin we het gameplan dat de coaches hadden opgesteld konden oefenen met elkaar. Hierin hebben we de verdedigingstactiek gebruikt waarin de fly-half tijdens de verdediging naar achteren gaat in plaats van de wingers. Ook hebben we geoefend dat we als verdediging de aanvallers opsloten door met elkaar een soort van kommetje vormden. Na de training gingen we met zijn allen pasta eten en in de kleedkamer kreeg iedereen individueel zijn Nederland shirt uitgereikt. Ik kreeg de nummer 10 voor het team A.

Toen begonnen de wedstrijden en mocht als eerst team B beginnen. Dit vond ik wel fijn want zo kon ik een goede warming up doen en de tactieken doornemen met mijn teamgenoten. Tijdens de warming up moesten we bij de scheidsrecht komen voor een noppencontrole en kreeg ik het leuke nieuws te horen dat ik de captain was voor het team A. Eindelijk stonden we in het veld en ik had veel zin in de wedstrijd tegen Vlaanderen. We hadden in die paar uur al een leuk hecht team opgebouwd en sfeer onderling was heel positief en iedereen luisterde goed naar elkaar. Als captain was dit super fijn omdat ik zo makkelijk kon communiceren met mijn teamgenoten en we het gameplan konden toepassen. De eerste wedstrijd was makkelijk met de goede spelers uit ons team en hebben we een mooie eerste pot gewonnen. Het tweede potje tegen de Walen werd een stuk zwaarder. Team B had hiertegen verloren en ze waren fysiek erg sterk. Maar ook deze wedstrijd wisten te domineren omdat we echt als team bleven spelen en iedereen 100% inzet toonde.

Aan het eind van de dag was iedereen super moe maar ook heel trots dat we zo goed hadden gespeeld. Natuurlijk mocht ik na deze prestatie van mijn ouders langs de Mac om mijn favoriete menuutje te eten! Thuis lekker in bad gaan zitten om de spieren te ontspannen. Ik kijk met heel plezier en voldoening terug op deze bijzondere dag. Wat een mooie en leerzame ervaring. Ik kijk er naar uit om nog meer wedstrijden met dit goede team te mogen spelen

NEDERLAND U17 VS BELGIE – VIKAS MEIJER (FLYHALF NL U17)
We zijn op dinsdag 29 november vertrokken we naar België. We zaten op een oude militaire trainingsplek, De Hoge Rielen in Lichtaart. Woensdag hadden we om 8 uur ontbijt en we hadden na het eten onze eerste training. Deze training was vooral gefocust op de ABC en dubbel hits. Op de 2de training gingen we een touch wedstrijd spelen tegen België, dit was voor mij heel fijn, want zo kon ik observeren wat de kwaliteiten waren van hun nummer 10 en het gameplan die ze spelen. Tussen de trainingen door en na de training tot bedtijd had je voor jezelf vrije tijd om iets voor jezelf te doen. Donderdag waren beide trainingen gefocust op set pieces en hoe we willen verdedigen als een team. Na het avond eten moesten we in een kring gaan zitten en iets vertellen over iemand die niet bij jou op de club of academie speelt. Zo hebben we elkaar veel beter leren kennen. Na het spel kregen we onze shirts uitgereikt. We werden een voor een naar voren geroepen en kreeg je je shirt overgedragen. Dit was een heel speciaal moment voor de meesten en iets om niet te vergeten.

Vrijdag ochtend ging de wekker al om 6:45, we moesten het gebouw schoonmaken waar we zaten en gaan eten. Na het eten zijn we met een bus naar rugby club Laakdal gebracht. We waren er ruim op tijd en konden in het clubhuis de wedstrijd New Zeeland – Wales kijken. Na de eerste helft maakte ik me klaar voor de warming up, ik begon met kicken voor de palen. De warming up begon om 11:45. Na de warming up liepen we terug naar de kleedkamer. We kregen van onze coach het laatste woordje. Iedereen was gefocust en wist wat zijn eigen taak was. Op het veld aangekomen voelde ik wel een beetje spanning. Jammer genoeg moest ik op de bank beginnen. We gingen halftime in met een score van 10-0 voor België. Net na halftime werd ik gewisseld en heb ik mijn eerste wedstrijd mogen spelen voor mijn land. In een aanval had ik een kleine grubber gedaan waar een try van is gekomen, de conversie heb ik geraakt en de stand was 10- 7 voor België. Er is niks speciaals meer gebeurd en hebben we dus net verloren. Na de wedstrijd gingen we douchen en kleden we ons om. We moesten verzamelen in de kantine, hier hebben we onze tegenstander bedankt, kregen we onze das en hebben we het kamp nabesproken. We kregen hier ook te eten. Na het eten mochten we naar huis.

MOOIE FOTO’S VAN DEZE WEDSTRIJDEN DOOR RUGBY-SHOTS.NL ZIJN TE ZIEN VIA DEZE LINK