RAMO SPELERS MET NEDERLAND IN ACTIE

In de week 24 t/m 28 februari 2020 zijn Nederland U16, U17 & U18 met veel RAMO spelers in actie gekomen in de vorm van wedstrijden, trainingen en een kamp om als team weer stappen in de goede richting te maken.

 

Nederland U18
Nederland U18 zit vol in de voorbereiding voor het EK U18 in April. Vanuit de RAMO zitten Max Walhter, Berend Zubli en Kimo Frans nog bij de laatste 30 spelers. Binnenkort krijgen de mannen te horen of ze door zijn naar de laatste 26 en om dit te kunnen beslissen werden er 2 wedstrijden gespeeld afgelopen week. Op maandag 24 februari speelde U18 een oefenwedstrijd tegen Nederland U17 te Amsterdam. Op woensdag 26 februari stond de echte test op het programma tegen Belgie U18 in Den haag. In de rust stond U18 ruim voor in de wedstrijd, echter in de 2e helft waren de rollen omgedraaid en ging Belgie bij het laatste fluitsignaal met een nipte overwinning aan de haal.

Nederland U17
Vrijdag 28 februari speelde Nederland U17 tegen Belgie U17 in Den Bosch. Vanuit de RAMO zijn Teun Oostenrijk, Lars van Maaswinkel, Mike Hansen, Max van Hilst, Berend de Graaf en Vikas Meijer geselecteerd voor Nederland U17. In de voorbereiding op deze wedstrijd had Oranje op maandag 24 februari een oefenwedstrijd gespeeld tegen Nederland U18 en getraind op woensdag 26 februari te Amsterdam. Vooraf aan deze wedstrijd werden 2 wedstrijden gespeeld in de middag door NL U16. Het was toen prima rugby weer, maar toen Nederland U17 klaar stond voor de kick-off om 18.00 uur was dit weerbeeld omgeslagen in harde windstoten en veel regen, regen en nog eens regen wat uiteraard invloed had op het spel. De mannen hebben gestreden tot einde en ondanks een schitterende try van Max van Hilst helaas nipt verloren van de mannen uit Belgie. Op de RAMO gaan we gezamenlijk aankomende week de video van de wedstrijd analyseren en kijken wat we als individu hiervan kunnen leren en verbeteren voor de volgende wedstrijd.

Nederland U16
Vrijdag 28 februari speelde Nederland U16 met 2 teams wedstrijden tegen Wallonie en Vlaanderen in Den Bosch. Vanuit de RAMO zijn Dean Veenendaal, Thomas Krijtenburg, Koen Krieger, Cedric van Harten, Jules Swier, Joey Buskens en Daan Jazet geselecteerd voor Nederland U16. De wedstrijden werden op de locatie van The Dukes gespeeld in Den Bosch met een kick-off van de 1e wedstrijd om 13.30 uur en de 2e wedstrijd om 15.00 uur. De spelers hadden elkaar al in eerder ontmoet afgelopen jaar in Laakdal. De omstandigheden waren toen veel regen en een zwaar modderig veld, maar vandaag was het droog en is er gespeeld op kunstgras wat garant staat voor running rugby. En dat kwam er bij de mannen ook uit in de wedstrijden. Beide wedstrijden werden gewonnen met 37 vs 19 & 29 vs 12. Na de wedstrijd gingen de spelers terug naar Den Haag waar zij hun kamp hebben en vandaag gezamenlijk de dag starten met een video-analyse.