RUGBY ACADEMY MIDDENOOST START VANAF SEIZOEN 20/21 MET EEN SENIOR ACADEMY PROGRAMMA

Vanaf het nieuwe seizoen (september 2020) zal Rugby Academy MiddenOost (RAMO) -naast de bestaande junior rugby Academy- ook starten met een Senior Academy programma (SAMO) voor spelers in de leeftijd 16 tot 23 jaar. De Senior Academy zal trainingen gaan faciliteren vanuit Amersfoort voor spelers die -bijvoorbeeld na de junior Academy, maar vooral ook voor andere rugbyers uit de regio- zich verder willen ontwikkelen. 

“ Met de Senior Academy komen we tegemoet aan de wens van zowel spelers in de regio als Rugby Nederland, om ons programma voor een bredere groep rugbyers beschikbaar te maken. Spelers kunnen zich individueel ontwikkelen zonder dat ze hiervoor naar een andere club hoeven of hoeven te verhuizen. De combinatie van in de regio blijven wonen, werken, studeren en spelen is waar wij graag aan mee willen werken” – Aldus Peter de Graaf, voorzitter van de Rugby Academy MiddenOost.

Ook de Nationale Rugbybond (Rugby Nederland) is enthousiast over het nieuwe initiatief; “We willen graag de “pathway” (het ontwikkelingstraject vanaf de jeugd tot aan de Nationale selecties, red.) verbeteren en naast ons eigen NTC in Amsterdam, dezelfde trainingen ook in de regio kunnen aanbieden. Daar is de Senior Academy de ideale oplossing voor. Het zal helpen het niveau van rugby in Nederland naar een hoger niveau te tillen en zal de basis van selectiespelers voor Rugby Nederland vergroten” zegt Hein Kriek, technisch manager van Rugby Nederland.

De Senior Academy zal niet zoals de Junior Academy in Hilversum haar trainingen gaan geven, maar in Amersfoort. Hiervoor maakte de RAMO afspraken met Rugby Nederland, MBO Amersfoort, Stichting SRO en Fit Academy Bokkeduinen.

Net zoals de Junior Academy zal ook de Senior Academy worden geleid door een team van zeer ervaren en gerespecteerde coaches en trainers. Locatie manager en Hoofd Technische zaken Adri van der Plas; “De combinatie van een -samen met Rugby Nederland- ontwikkeld trainingsschema, uitgevoerd door ervaren en internationaal opgeleide groep trainers en coaches is uniek in Nederland. We hebben bovendien de beschikking over geweldige faciliteiten in Amersfoort. We kunnen echt iets heel moois aanbieden aan de spelers”.

De Senior Academy zal 3 dagen per week trainingen faciliteren van 16:00 tot 18:00 uur. Naast trainen wordt er ook samen gegeten en zullen er tal van andere facilteiten beschikbaar zijn. 

Geïnteresseerden kunnen na een succesvolle audit en een uitgebreide medische keuring vanaf 1 september starten aan de Senior Academy.

“We hebben nu al veel aanmeldingen en verzoeken om meer informatie ontvangen. Ik denk dat we nu al kunnen stellen dat de behoefte in de regio voor professionele trainingen en begeleiding – naast de reguliere trainingen op de eigen Rugby Clubs- groot is” – aldus Adri van de Plas.

Geïnteresseerde rugbyers kunnen zich tot 1juli inschrijven via tc@rugbyacademymiddenoost.nl en ontwikkelingen volgen via facebook.com/rugbyacademymiddenoostinstagram.com/rugbyacademymidden.oost/ of Twitter: @RAMiddenOost