SAMENWERKING RAMO EN DE FITFACTORIJ

Vanaf februari 2020 zal Rugby Academy Midden Oost (RAMO) gaan samenwerken met de Fitfactorij. Raymon van Fitfactorij zal elke dinsdag & donderdag als Strength & Conditioning trainer, looptrainer en fysiotherapeut de getalenteerde rugbyers van de RAMO fysiek gaan trainen en ze daarnaast op verantwoorde wijze (zowel voor de trainingsbelasting van de club als die van de RAMO) weer fit krijgen bij blessures. 

Op deze manier komt er een nieuwe stap in de samenstelling van de staf waarin krachttraining, blessurepreventie en revalidatie in 1 persoon samenkomen.

Raymon is sportfysio- en orthopedisch manueel therapeut en heeft daarnaast diverse strength & conditioning scholingen gedaan. Al jaren is hij de fysiotherapeut en S&C trainer van R.C. Eemland in Amersfoort en heeft daarmee dus al behoorlijk wat ervaring opgedaan binnen de rugbysport. Zijn dagelijkse werk bestaat uit een combinatie van fysiotherapie, revalidatie en het trainen en begeleiden van diverse sporters uit verschillende disciplines.

Raymon heeft voor de vakantie een presentatie gegeven wat de jongens kunnen verwachten van de S&C trainingen en hoe we gaan werken met blessure behandeling en preventie. We gaan vanaf nu digitaal werken met de app “True coach” om alle fysieke gegevens werkelijks te monitoren in combinatie met video materiaal. Daarnaast heeft Raymon ook een presentatie gegeven over sportvoeding en hoe dat wekelijks toe te passen. 

Wij hebben er zin in en kijken uit naar deze nieuwe uitdaging en samenwerking.