SUCCESVOLLE OPEN DAG SENIOR ACADEMY TE AMERSFOORT

Zaterdag 11 juli organiseerde de RAMO een open dag/kennismakingsbijeenkomst in verband met de uitbreiding van de academie met een senior programma (vanaf 17 jaar). 

De RAMO is een rugby academie met een topsportopleiding voor middelbare scholieren in Hilversum, maar na het voltooien van de middelbareschooltijd ontbrak nog een schakel in de Rugby Nederland Pathway tussen deze opleiding en het nationale rugbyteam. Met de start van de senior academie midden oost wordt dit ingevuld en kunnen de academie verlaters verder werken aan hun rugby ontwikkeling tot international. Daarmee is de doelgroep ook gedefinieerd maar beperkt zich niet tot deze potentiele internationals, ook spelers/speelsters die talent hebben en die niet in staat zijn geweest om via een academie te trainen kunnen via de senior afdeling van de ramo zichzelf verbeteren om alsnog in aanmerking te komen voor selecties.

Onder de grote opkomst bevonden zich ook trainers/coaches van de nationale dames- en herenselecties

Peter de Graaf, bestuursvoorzitter van de RAMO, heette belangtellenden uit de regio van harte welkom en gaf het woord aan Hein Kriek, technisch directeur van Rugby Nederland, die het programma van harte ondersteund en de goede samenwerking tussen de academies en Rugby Nederland benadrukte. 

Tot slot presenteerde Adri van der Plas, locatiemanager van de senior academie en hoofd TC van de RAMO, het programma voor het komend seizoen en stelde de eerste aangemelde spelers voor aan het publiek.. 

Na deze presentatie werden de aanwezigen rondgeleid door de medewerkers van de Fit Academie, de partner waar de senior academie de fantastische faciliteiten gaat gebruiken. Tevens kon iedereen nader kennis maken met de hoofdtrainer Sven Bulens en de kracht- en conditietrainer/sportfysiotherapeut Raymon Harzevoort.

Wij kijken terug op een geslaagde middag en hebben de eerste aanmeldingen van nieuwe spelers/speelsters inmiddels ontvangen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Adri van der Plas – tc@rugbyacademymiddenoost.nl