Rugby academy midden oost

Regio Rugby Dagen (RR)

over de rr

In de nieuwe opzet van de RR heeft de RAMO een aangepaste selectie per leeftijdscategorie opgezet. We kennen vanaf u drie categorieën. U11 – U13 is de LEARN groep. U14 en U15 zijn de GROW groep en U16 – U18 is de LEAD groep. Daarbinnen gaan een aantal dingen anders dan in de voorgaande jaren. 

Om te beginnen: Iedere categorie vraagt van de kinderen dat ze zich ontwikkelen op verschillende aspecten van rugby. Bij de jongere kinderen kijken we vooral naar mentaliteit en wendbaarheid, maar bijvoorbeeld nog wat minder naar skills. Bij de oudere kinderen kijken we meer naar skills en de capaciteit om te kunnen leiden. Zo ontwikkelen we de kinderen op de voor hun leeftijd meest geschikte manier. 

Daarnaast werken we vanaf U16 met regio teams. De kinderen in deze leeftijdscategorieën worden niet meer door de clubs gestuurd, maar zijn al bekend bij de RAMO. Zij worden direct uitgenodigd. Daarnaast overlegt de RAMO met de TC’s van de clubs welke spelers zij graag met een wild card daaraan willen toevoegen. Tijdens de eerste selectiedag worden dan direct regio teams samengesteld. Deze teams spelen de rest van het seizoen samen, in 4 trainingen en op 4 wedstrijddagen. Zo vormen we een echt regio team en krijgen  getalenteerde spelers meer tijd om samen met anderen te groeien. Mentaal en in hun spel. 

Als laatste krijgen alle teams in elke leeftijd een eigen vaste groep trainers en coaches. Zo bouwen we samen met de kinderen aan herkenning en kunnen de coaches over een heel jaar beter de ontwikkeling van de kinderen op individueel niveau beoordelen. 

Voor de RR hebben we een aparte website waar je alles kunt vinden. Naar onze regio website